Vijesti
Jutarnji list – NOEL – 17.09.2016.
Posjetili smo novootvoreni zagrebački restoran Noel
U neposrednoj blizini Hrvatskog društva likovnih umjetnika ili popularne Džamije, u Ulici popa Dukljanina, otvoren je restoran Noel.
Chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug, koji su proljetos napustili bistro Apetit, ovdje će posjetiteljima pokušati predstaviti koncept “fine dininga” uz vinsku kartu s gotovo 400 vrhunskih vina koja je najveća u Hrvatskoj.
Restoran se prostire na 103 kvadrata i koncipiran je u tri dijela.
KOMFOR I LUKSUZ- Nit vodilja bila je uređenje prostora prema svjetskim standardima u dizajnu. Težili smo integraciji materijala, tkanina i boja, stvaranju ugodnog prostora te spoju perfekcionističke kuhinje s dizajnom interijera. Željeli smo stvoriti udoban, komforan i luksuzan restoran koji je pristupačan klijentima u Hrvatskoj i inozemnim posjetiteljima – rekao je Robert Bajs iz dizajnerskog studija IO Decor koji je izradio idejnu i izvedbenu dokumentaciju te preuzeo nadzor i vođenje kompletnih građevinskih radova koji su od prvog ulaska do završetka opremanja trajali nevjerojatnih 30 dana.
Uz to, u IO Decoru su istodobno dizajnirali, projektirali i izrađivali sav drveni i tapecirani namještaj, stolce, drvene zidne obloge, modifikacije šanka i sanitarnih čvorova, staklene instalacije i sve ostalo što je bilo potrebno.
pješčani tonovi – Samo smo luksuznu rasvjetu naručivali od renomiranih proizvođača. Chef stolom dominira legendarni luster Foscarini Allegro Assai, restoranom šest luksuznih lustera Eichholtz Residential, u ulaznom dijelu tri simetrično kombinirana lustera Eichholtz Spitfire, a prostor iznad šanka krase dvije vrste lustera Foscarini Glass iz posebne Diesel serije.
Kompletan strop je domišljato izrađen s nizom utora za LED rasvjetu, kojom se sjajno postiže igra svjetla i sjene te se vrlo brzo događa metamorfoza cjelokupnog interijera – pojasnio je dizajner.
Boje koje prevladavaju u restoranu su iz palete prirodnih i pješčanih tonova u kombinaciji s toplom sivom. Dizajnerski tim je posebno ponosan na činjenicu što su uspjeli razbiti mit da tamnija paleta boja djeluje hladno te da smanjuje prostor.
– Dokaz je trenutačni interijer restorana u odnosu na zatečeni koji je bio u svijetlim i bijelim tonovima. Kombinacija drva, stakla i toplih tkanina na namještajima i dekor zavjesama stvara potpuni ugođaj topline i profinjenosti. Udobnost tapeciranog namještaja u kombinaciji s umirujućim bojama opušta te mami gosta na kušanje različitih delicija u sljedovima – istaknuo je Robert Bajs.
Potpuni kapacitet restorana Noel je 62 sjedeća mjesta, a za veće slavlje može se povećati za još deset sjedećih mjesta.
About Author
Comments are closed